Vil du undgå, at din hund bliver bange for at komme til dyrlægen?
SMART START hvalpeprogrammet er for alle nybagte hvalpeejere, der ønsker et langt og rart hundeliv med positive og angstfrie dyrlægebesøg.
Programmet er gratis at deltage i.
Hunde, der er bange for at komme til dyrlægen risikerer følgende:
Ingen eller forsinket behandling
Hunde, der er bange for dyrlægebesøg kommer sjældnere til dyrlæge - simpelthen fordi deres ejere tøver med at tage dem afsted. Er hunden syg udskyder mange ejere besøget længst muligt i håb om at tingene går over af sig selv....
Mistet tillid til håndtering
Hunde, der er bange for at komme til dyrlægen, mister ofte tillid til håndtering generelt, hvilket kan medføre problemer med behandling derhjemme - og overføres til mange almindelige røgt og pleje procedurer, som f.eks. negleklipning, pelspleje m.m.
Følelsesmæssig belastning
Hunde med angst for dyrlægebesøg, vil føle håndtering på klinikken som et overgreb. Vi ved nu, at hunde - ligesom mennesker - lider følelsesmæssig overlast ved overgreb. Det kan medføre depression, angst, tillidstab og indlært hjælpeløshed hos hunden, alt sammen noget, der er med til at forringe hundens livskvalitet.
At være glad for at komme til dyrlægen kræver omtanke fra start!
Alt for mange hunde er bange for at komme til dyrlægen - og der er en overhængende risiko for, at din hvalp også bliver det, medmindre du aktivt gør noget for at undgå det!
Dyreklinikkernes fremmedartede miljø er potentielt skræmmende for hunde. Stressende stimuli og grænseoverskridende håndtering er med til at skabe negative oplevelser, der senere udmønter sig i angst, når hunden træder ind på klinikken. Og det endda helt selvom du ikke selv synes, at der er sket noget "farligt" for din hvalp.
Du har - med andre ord - alle odds imod dig fra starten!
Positiv, stressfri håndtering og stressminimerende indretning på klinikken kan gøre meget for at mindske fremtidig dyrlægeskræk hos din hvalp.
(Det ved vi her på Hundeklinikken, så den del har vi naturligvis sørget for)
Men selv det er ikke altid nok til at forebygge at angsten opstår.
Den gode nyhed er, at du selv kan gøre en kæmpe forskel ved at introducere dyrlægebesøg gradvist for din hvalp og fylde op med gode og positive oplevelser inden den skal undersøges og stikkes første gang.
Lyder det svært?
Det er det slet ikke!
I fire overraskende lette trin kan du gøre en verden til forskel for din hvalps fremtidige følelser under dyrlægebesøg - og så koster det dig ikke andet end din tid!
Må vi præsentere dig for hvalpeprogrammet:
Vores nytænkende hvalpeprogram SMART START består kort og godt af 4 korte og positive besøg på klinikken inden den første vaccinationsaftale - altså inden den fylder 12 uger! Hvert besøg er designet til gradvist og varsomt at introducere din hvalp for de ting, som vi ved udløser angst hos mange hunde.
Ved at dele tingene op i mindre bidder og koble det sammen med noget positivt for hvalpen (godbidder og leg), sikrer vi, at din hvalp ikke bliver overvældet, men istedet kommer til at synes, at det hele er en sjov leg.
På denne måde bliver din hvalp "tanket op" med positive oplevelser inden den skal undersøges rigtigt for første gang og eventuelt ubehag vil betyde mindre, når der er fyldt op med gode oplevelser først.
Med vores SMART START hvalpeprogram følger din hvalp en nøje tilrettelagt plan:
Besøg 1
Positiv introduktion til klinikkens venteværelse og træning i at gå på vægten.
Besøg 2
Positiv introduktion til konsultationsrummet og de mest almindelige instrumenter
Besøg 3
Positiv introduktion til undersøgelsesbordet og dets lyde/bevægelser
Besøg 4
Positiv introduktion til berøring fra klinikpersonalet samt demonstration af vores tilgang til positiv håndtering
Når din hvalp har fuldført vores SMART START program, så vil du have opnået følgende fordele:
Tydelig positiv forventning
Din hvalp vil trække dig med ind på klinikken med stor begejstring og have en tydelig forventning om, at der skal ske GODE ting og sager
Større modstandsdygtighed
Når de første 4 besøg har været udelukkende positive, så vil din hvalp være mere modstandsdygtig over for eventuelle ting, den måtte føle ubehag ved senere - som f.eks. at blive stukket med vaccinen eller andre mindre sjove (men nødvendige) ting.
Kendskab til gradvis tilvænning
Du vil have fået en forståelse for, hvordan du kan gå gradvist frem, når du skal vænne din hvalp til nye og potentielt skræmmende ting
Træningsmetode til håndtering
Du vil få kendskab til en positiv træningsmetode til at lære din hvalp at acceptere håndtering, som du efterfølgende kan bygge videre på derhjemme.
Har du spørgsmål?
Her er svarene på de mest almindelige af dem...
Programmet er gratis og koster dig kun din tid:)
Din hvalp kan starte på programmet, så snart den har fundet sig til rette i sit nye hjem. Den kan både starte som 8,9,10 elle 11 uger gammel. Jo yngre den er, desto mere tid har du at gøre godt med. Jo nærmere de 12 uger den er, desto tættere kommer de 4 besøg til at ligge, for de skal være udført før din hvalp kommer til sin første vaccination med dig:)
Nej. Det kan den ikke, fordi hele idéen er at introducere den gradvist for de ting, den kommer til at opleve til sin første vaccination. Istedet vil vi anbefale dig at besøge os med din hvalp til det, vi kalder et "hyggebesøg". Det er et uformelt visit, hvor du bare svinger forbi os og får en godbid til din hvalp. Det behøver du ikke booke tid til - til gengæld kan du risikere at løbe ind i travle perioder på klinikken. Ring evt. og få en snak om, hvilke tidspunkter, der er bedst egnede til at aflægge hyggebesøg.
Nej, det skal der ikke. Du kan i princippet booke dine besøg 4 dage i træk. Det vigtigste er, at det ikke alt sammen foregår på samme dag eller på ét besøg.
Vi anbefaler dig at booke alle 4 tider med det samme. Dels for at holde dig selv op på at få det gjort, dels fordi der er et begrænset antal tider til rådighed og de udbydes efter "først-til-mølle-princippet". For at booke alle 4 tider er du nødt til at gennemføre bookingen 4 gange - Men det er tilgengæld det eneste "arbejde" du skal gøre - så sørger vi for resten:)